4 Ocak 2008 Cuma

Tavuk kokoreç

Malzemeler
  • 2 adet çiğ tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber
Yapılışı

Tavuk butlarının derilerini soyun. Kemiklerini çıkartın. Küçük parçalar halinde doğrayın.üzerlerine tuz ve karabiber
serpip harmanlayın. Yapışmaz bir tavaya yağı koyun. Kızınca tavukları atın ve tahta bir kaşıkla çevirerek 10 dakika
kavurun. Toz ve pul kırmızı biberler ile kekiği katın. Karıştırıp ocaktan alın. Arzu ederseniz domates ve yeşil biber ile
biraz sıcak su ekleyerek sulu bir yemek de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: